De aanleiding: Gemeente wil leegstaande kaasfabriek Markelo slopen en plein maken

Gemeente wil leegstaande kaasfabriek Markelo slopen en plein maken

Gepubliceerd door RTV Oost.
De gemeente Hof van Twente wil de leegstaande Coberco Kaasfabriek in Markelo slopen en op de plek van het gebouw een plein maken. De gemeenteraad wordt voorgesteld om daarvoor een miljoen euro beschikbaar te stellen.

RTV Oost Aanleiding Plan Mooi Markelo Kaasfabriek

De kaasfabriek in het centrum van Markelo staat al jaren leeg. Het is veel inwoners van Markelo al jaren een doorn in het oog dat het pand staat te verpauperen met bouwhekken eromheen. Inmiddels heeft de gemeente met de eigenaar overeenstemming bereikt over de aankoop van het pand.

Het gemeentebestuur wil het pand na de aankoop tegen de vlakte gooien om plaats te maken voor een plein.

Lees verder….