Betonplaten

Deze week wordt er hard gewerkt aan het eerste stuk bestrating van het Kaasplein. Er worden gebruikte stelconplaten hergebruikt op de plek waar voorheen een deel van de fabriek stond. De oude contouren van de gesloopte bebouwing worden hiermee zichtbaar.

2017-PLAN MOOI MARKELO KAASPLEIN UITVOERING SNELKOOKPLAN-003 2017-PLAN MOOI MARKELO KAASPLEIN UITVOERING SNELKOOKPLAN-004

Een mooi stukje duurzaamheid omdat er voor dit grote oppervlak geen nieuwe materialen worden geproduceerd. De gebruikte betonplaten komen van eigen terrein en een deel komt van verschillende locaties in Twente. Natuurlijk om transport en bijkomende CO2 uitstoot te beperken. En wat blijkt; het scheelt ook nog eens in de kosten!

2017-PLAN MOOI MARKELO KAASPLEIN UITVOERING SNELKOOKPLAN-007 2017-PLAN MOOI MARKELO KAASPLEIN UITVOERING SNELKOOKPLAN-006

De footprint van de voormalige fabriek en daarmee een stukje geschiedenis zichtbaar maken is uit respect. Respect voor alle Markeloers die hier onder andere gewerkt hebben en daarmee bijgedragen hebben aan de groei en ontwikkeling van Markelo.

20170511-Atelier007-PLAN Mooi Markelo

Een wens die uit de bouwstenen van de diverse bijeenkomsten in 2015 naar voren kwam was het respecteren en mogelijk behouden van de geschiedenis van Markelo. Deze ontwerp-keuze maakt daar deel van uit. Net zoals het behouden van het mozaïek op de originele locatie. Daarover later meer.

2017-PLAN MOOI MARKELO KAASPLEIN UITVOERING SNELKOOKPLAN-011

2017-PLAN MOOI MARKELO KAASPLEIN UITVOERING SNELKOOKPLAN-009

2017-PLAN MOOI MARKELO KAASPLEIN UITVOERING SNELKOOKPLAN-008

 

 

2017-PLAN MOOI MARKELO KAASPLEIN UITVOERING SNELKOOKPLAN-005

 

 

2017-PLAN MOOI MARKELO KAASPLEIN UITVOERING SNELKOOKPLAN-002

2017-PLAN MOOI MARKELO KAASPLEIN UITVOERING SNELKOOKPLAN-001

2017-PLAN MOOI MARKELO KAASPLEIN UITVOERING SNELKOOKPLAN-010