Mooie initiatieven

Reacties zijn gesloten

Mooie initiatieven

Allereerst; nee de gevels zijn nog niet af… Wij zouden ook willen dat het gebouw al wind- en waterdicht (en de gevel klaar) was, net zoals iedereen in Markelo dat wil. En volgens de planning is dat ruim voor het Dorpsfeest van 2018 gereed.

Op dit moment komen er veel vragen bij Plan Mooi Markelo binnen over de initiatieven van Wim van Tiel en Bas Morsink.
Vandaag werd er weer over geschreven: zie MaarkelsNieuws; vraagtekens bij uitspreken voorkeur

Beide initiatieven zijn zeer origineel en niet bedreigend voor elkaar en bestaande organisaties.
Ze kunnen een prachtige versterking voor elkaar en een verrijking voor Markelo zijn.

Voor ons dus zeer vreemd om te zien dat er gekozen is tussen initiatieven, terwijl deze hard nodig zijn om van ons centrum een aantrekkelijk centrum te maken.

Wij verwijzen u voor meer inhoudelijke informatie graag door naar de Stichting De Kaasfabriek Markelo en/of de initiatiefnemers zelf om inhoudelijk deze zaken door te nemen.

 

Hieronder een ontvangen email van Bas Morsink met zijn toelichting, met zijn toestemming volledig gepubliceerd.

“Beste Lezers,

Mijn naam is Bas Morsink, oprichter van Stichting Hof van Innovatie (duurzaamheidsprijs).

Als initiatiefnemer van proeftuin Markelo bij de Kaasfabriek in Markelo wil graag volgende met jullie delen;
Zoals jullie misschien wel hebben kunnen lezen op Maarkels Nieuws ben ik een haalbaar en realistisch plan aan het voorbereiden. Een sociale onderneming die zich richt op duurzame en lokale productie van voedsel d.m.v. nieuwe en/of oude technieken in het kader van verduurzamen van de samenleving. Dit willen we doen in een kas die over de voormalige pekelbaden geplaatst kan worden. Waardoor een geweldig aantrekkelijke locatie ontstaat en waardoor de pekelbaden volledig intact blijven, veilig afgeschermd en zichtbaar voor iedereen.

zie ook: maarkelsnieuws.nl.

Daarbij heb ik al diverse bedrijven en organisaties betrokken met betrekking tot diverse technieken waaronder ook scholen zoals de Waerdenborch en Universiteit Twente.

Hof van Innovatie - inspiratiebeeld

Op dit moment wil ik graag zoveel mogelijk lokale bedrijven en organisaties betrekken en zoek ik naast reeds aanwezige binding met MarkeLokaal, samenwerking met geïnteresseerden, zodat er samen een versterking en verrijking voor Markelo gevormd zal worden.
Binnen onze proeftuin kunnen wij bijvoorbeeld speciale gewassen telen die elders lastig of niet te krijgen zijn. Op deze manier zien wij een krachtige verbinding tussen de lokale ondernemers en proeftuin Markelo.

De proeftuin Markelo is gelukkig niet het enige nieuwe initiatief bij de Kaasfabriek, want er zijn meerdere initiatieven nodig om een succesvolle en prettige omgeving op deze locatie te creëren.
Naast ons initiatief is er nog een ander mooi initiatief voor de kaasfabriek (nieuwsbericht). Dit initiatief is een speelveldje.
Wat zou het mooi zijn als beide initiatieven een plek kunnen krijgen, er is ruimte en behoefte genoeg. Een speelveldje is waarschijnlijk op diverse plekken te realiseren op het plein, waarmee tevens het parkeren op en rijden over het plein ingeperkt kan worden.

Plan Mooi Markelo De Kaasfabriek Markelo Hof van Innovatie-Atelier007-PlanMooiMarkelo-.Proeftuin-kassenplan_P001

Het opvallende is dat de gemeente en de stichting Kaasfabriek Markelo een keuze lijken te willen maken. Er is echter genoeg ruimte en zeker behoefte aan zoveel mogelijk initiatieven. Dus waarom kiezen als er ruimte genoeg is voor beide initiatieven?
Voor Markelo, volgens ons, is het alleen maar beter als er zoveel mogelijk invulling op en rond het Kaasplein komt. Het speelveldje zou misschien wel zo gecreëerd kunnen worden dat het verplaatsbaar is, zodat het tijdens het dorpsfeest voor het jaarlijks onderhoud naar de producent zou kunnen?

Graag zou ik het plan van de proeftuin Markelo presenteren, bij voorkeur samen met de initiatiefnemers van de speelplekken. Zodat we in Markelo met elkaar samen kunnen werken aan een nog mooier dorp. En aan een dynamische Kaasfabriek en Kaasplein. De locatie kan een boost gebruiken, en ik denk dat wij hier samen voor kunnen zorgen!

Deze mail is vrij te delen en is naar mogelijk geïnteresseerden gestuurd en naar betrokken partijen.

Graag hoor ik van u, hartelijk dank alvast.

Bij vragen of opmerkingen, mag u mij altijd bellen of mailen.

Met vriendelijke groet,

Bas Morsink

Stichting Hof van Innovatie – Opgewekt Innoveren!

Contact gegevens:
Bas Morsink
Stichting Hof van Innovatie
KvK: 70764557
06-18970718
Bas.Morsink@gmail.com

 

Meer info in de media:
Zie voor het initiatief van Bas Morsink ook: MaarkelsNieuws; plannen voor proeftuin in Markelo
Zie voor het initiatief van Wim van Tiel ook: MaarkelsNieuws; voorkeur voor plan met de speeltoestellen