vraag&antwoord

Vraag&Antwoord

PMM-vraag-antwoord-banner

 

Vraag (2017): “Kan het tegelplein van Plan Mooi Markelo bij de zoutbaden glad worden?”

Plan Mooi Markelo Snelkookplan Kaasplein Kaasfabriek Plein bestrating tegelvloer

Ja het kan glad worden; net zoals alle buitenbestrating, bijvoorbeeld betontegelstoepen, kerk- en klinkerpleinen, bruggen, klinkerbestratingen, enzovoort kan het als het vriest of bij regen glad worden.

Ook als er vetten of vervuilingen op een bestrating komen kan deze glad worden.

Om gladheid bij kou te voorkomen kan er gestrooid worden en bij vervuiling dient er schoongemaakt te worden.

Gelukkig is de rioolaanleg voor de waterafvoer op het plein straks piekfijn in orde. En zal regenwater snel afgevoerd worden.

IJzel kan helaas altijd en overal voorkomen en hopelijk kan men voorkomen dat men bij gladheid naar buiten moet.

De stroefheid van de te behouden tegelvleor is vergelijkbaar veel bestaande bestrating.

Toch nog twijfels? Men kan, zoals nu ook al kan, om het plein heenlopen….

 

Vraag (2017): “Welke duurzame ideeën worden gerealiseerd op het plein?”

Antwoord: Er zijn diverse onderdelen aan het plan die het duurzaam maken. De input voor het ontwerp is lokaal ontworpen door Markeloërs. Het plan wordt door lokale ondernemers gerealiseerd. Bouwmaterialen proberen we zo dicht mogelijk uit de buurt te halen. Ook wordt het te behouden deel van de fabriek hergebruikt, dat zijn gebouwdelen zoals de ruimtes en vloeren. Deze hoeven niet opnieuw gebouwd te worden. Het realiseren van een nieuw bouwwerk kost namelijk zeer veel CO2. De gesloopte en reeds afgevoerde beton zal wordt gerecycled en de bestrating voor het project Plan Mooi Markelo zal daarvan gemaakt worden. Een gedeelte van de betonklinkers zal reflecterend zijn, waardoor er minder straatverlichting noodzakelijk is. En in Markelo zal door de Coöperatie Snelkookplan UA een duurzaam belevingsplein op de gerealiseerd worden, hierover volgt later meer info.

 

Vraag (2017): “Wanneer wordt er weer begonnen met de werkzaamheden aan het plein? (Optisch dan, want achter de schermen zal zeker veel werk verzet worden.)”

Antwoord: Vanaf week 17/18 (eind april-begin mei 2017) zullen op en rond het plein weer werkzaamheden zijn. Onder andere zullen bomen gekapt gaan worden en groen (tijdelijk) bijgewerkt worden. Ook zal de voormalige kelder dichtgegooid gaan worden. Daarna zullen de vrijwilligers van het Dorpsfeest de ondergrondse aansluitingen voor de tent aan gaan brengen.

 

Heb je een vraag of opmerking?
Stuur deze in via info@planmooimarkelo.nl en ontvang een reactie zodra je vraag (anoniem) op deze webpagina geplaatst is.